уторак, 28. јануар 2014.

"Storm Shelter" devetočasovni muzičko filmski događaj



Nedelja, 2. februar 2014.
14:30 -23:30
Materra Mesto
Futoška 66 (ulaz iz ulice Nikole Tesle)

Projekat "Storm Shelter" je 9-časovni muzičko/filmski događaj u organizaciji ansambla za savremenu muziku Studio 6 i organizacija Improstor/MaTerra Mesto Novi Sad. 

Inspirisan je radom poznatog filipinskog režisera i video-umetnika Lava Diaza koji u svojim radovima eksperimentiše sa ekstremnim vremenskim strukturama, sa ciljem da se gledaocu/slušaocu pruži prilika za dublji i intenzivniji lični doživljaj sa većom udaljavanjem od svakodnevice nego što je moguće postići u 90 minuta standardnog trajanja jednog filma ili koncerta.

Prostorije kuće u Futoškoj 66, kao i hodnici koji ih povezuju pretvaraju se u objekat zvučne instalacije, posetioci imaju slobodan izbor na koji način će rasporediti vreme. 

U jednoj od soba, zvučno izolovanoj od ostalih održaće se projekcija Diazovog filma "Heremias. Knjiga prva: legenda o princezi guštera" iz 2006. godine u trajanju od 540 minuta. Ostale prostorije "ozvučiće" ansambl Studio 6 sa gostima, izvodeći kompozicije i performanse autora XX i XXI veka kao što su: Cornelius Cardew, Christian Wulff, Ernö Kiraly, Richard Barrett, Klaus Huber, Taylor Brook, Jurg Frey, Assaf Gidron, Eugene Kim, Teodora Stepančić, Igor Čubrilović, kao i delo novosadskog kompozitora Đorđa Markovića osmišljeno specijalno za ovu priliku. 

U cenu ulaznice uračunata je i konzumacija supe i jednog toplog napitka koji će se služiti za šankom tokom čitavog trajanja projekcije.
Detaljan program i svi učesnici  mogu se pronaći na www.studio6.st


петак, 17. јануар 2014.

Improstor # 55 - Strange Party Orchestra ( Danska )



Improstor # 55 - Strange Party Orchestra ( Danska )
25.januar 2013.
20h.
Materra Mesto
ulaz 150 din

Danski trio Strange Party Orchestra, vec poznat novosadskoj publici, predstavice se ovaj put u svom vidjenju slobodne improvizacije u sastavu :

Anders Vestergaard -piano, organ
Kåre Elers -bubnjevi, perkusije
Kristian Vilmann- saksofon, glockenspiel

Bend osnovan je 1989. godine i od tada je održao je više od 500 koncerata širom sveta , izdao 10 albuma.Komponovali su i izvodili muziku za veliki broj pozorišnih predstava, filmova, televizijskih i radio emisija, kaoi cirkuskih predstava.

http://www.strangeparty.net/
Koncert delom podržan od strane Zavoda za Kulturu Vojvodine