уторак, 7. мај 2013.

Improstor #45 - Hannes Lingens & Paul Rot

Omladinski Centar CK13, Novi Sad
9.5.2013. 21h
Ulaz besplatan



Berlin Impro u NS
U okviru serijala koncerata Improstor predstavljamo vam deo uzbudljive Berlinske impro scene - duo Hannes Lingens & Paul Roth!


Hannes Lingens

Hannes Lingens je muzičar i kompozitor u oblasti savremene i eksperimentalne muzike. Studirao je bubnjeve kod Michael Griener i Günter Baby u Drezdenu i harmoniku kod Henning Schober  u Hamburgu.
Kao muzičar improvizator nastupao je na brojnim internacionalnim festivalima i mestima Evrope Japana, Rusije, i SAD. U dosadašnjoj karijeri sarađivao je sa velikim brojem značajnih muzičara i kompozitora kao što su Pierre Borel, Derek Shirley, Johnny Chang, Hannes Buder, Tetuzi Akiyama, Lucio Capece, Christof Kurzmann, Olaf Rupp, Matthias Schubert, Peter Ablinger, Antoine Beuger, Philip Corner, Sven-Åke Johansson, Christian Kesten.
Trenutno zivi i radi u Berlinu kao muzicar i član kolektiva Umlaut Berlin koji organizuje brojne dogadjaje  i festival savremene i eksperimentalne muzike


Paul Roth

Alto-saksofonista, klarinetista, improvizator, kompozitora i sound-artist,
će se novosadskoj publici predstaviti sa autentičnim zvukom koji spaja uticaje jazza, eksperimentalne i improvizovane muzike, minimalizma, noise-a, bebop-a, njuorleans jazz-a.
Muzičar, rođen u Buffalo, NY , diplomirao je na studijima Jazz-a na Univerzitetu u Majamiju, takođe ima dve master diplome iz oblasti muzikologije i saksofona sa Univerziteta u Nevadi. Njegov rad je prepoznat od strane brojnih relevantnih institucija kao što su Downbeat magazin Carnegie Hall-a, Američko udruženje Kompozitora itd.
Kao i Lingens, trenutno zivi i radi u Berlinu.