петак, 08. октобар 2010.

Improstor #6

:Rastko Lazić:
19.10.2010.
utorak
Radio caffe
Novi Sad

Rastko Lazić je rodjen u Beogradu, Srbija. Završio je osnovnu i srednju školu u Srbiji, a obrazovanje tonskog snimatelja stiče u Londonu, Engleska.

U Danskoj sredinom 90 tih radi kao montažer zvuka i kreira svoje prve elektronske kompozicije. Nastavlja da komponuje elektronsku muziku za moderni ples , pozorište i reklame.

2000-te godine počinje sve više da se zanima za elektronsku improvizaciju i radi na projektu internet kolaboracije koristeci audio , video i OSC protokole. U okviru tog projekta putuje po Evropi i Srednjem Istoku.

Član je Recoil Performance Grupe, Danska.

Poslednjih godina se bavi komponovanjem isključivo na analognom modularnom sintisajzeru.


"Moja muzika je inspirisana pionirima elektronske muzike. Naročito elektronska muzika stvorena 60-ih godina na zapadnoj obali Sjedinjenih Američkih Država.

Primarni instrument koji koristim je analogni modularni sintisajzer, dizajniran 1970 godine. Privukla me je njegova vrlo jedinstvena ekspersivnost ,nepredvidljivost i rekao bih čak iskrenost.

Moji performansi, bazirani na improvizaciji modularnim sintom, su neponovljivi, uvek različiti.

Strukture kojima počinjem i koje su fiksirane se uvek pretvaraju u nešto i za mene potpuno neočekivano.

Moj zvuk nema poseban žanr i varira od minimalnog elektronskog zvuka pa do elektronske buke. Ponekada ostavljam instrument da sam svira.

Osećam se često kao skulptor koji oblikuje zvuk, a onda ga pušta da živi i da se razvija."

Od 19h Rastko će predstaviti Serge modularni synth. Ovom prilikom pozivamo ljubitelje elektronskog zvuka da dođu na demonstraciju, gde će biti u mogućnosti da razgovaraju sa Rastkom, i eventualno probaju instrument.

Koncert je najavljen za 21h.
Uz Rastka Lazića nastupiće Igor Stangliczky (Improstor #4).

Tokom koncerta će im se pridružiti gitarista Đorđe Marković, član novosadskog improve sastava Množizvuk, i violinistkinja Tijana Stanković.

<a href="http://rastko.bandcamp.com/album/this-room-is-too-small">This Room is Too Small by rastko</a>


Rastko.info
Audio
VideoRastko LazićRastko Lazić i Igor Stangliczky


Tijana Stanković i Đorđe Marković

Нема коментара:

Постави коментар