среда, 03. новембар 2010.

Improstor #8

Izba, Novi Sad
6.11.2010.
21hMnoЖizvuk je sastav iz Novog Sada/Srbije koji se bavi eksperimentalnom i improvizovanom muzikom. U svom radu istražuje kolektivno-stvaralački proces, zvučnu organizaciju i nestandardno korišćenje konvencionalnih instrumenata. Pored toga, u aktivnosti ovog sastava naglasak je na muzici kao “izvođenju” – otvorenom činu koji teče istodobno s protokom vremena u kojem pomenute zvučne strukture izrast...aju i gase se kao opredmećenja skrivenih ali prisutnih svetova. Takođe, ovaj sastav nastoji objediniti različita teorijska i muzička iskustva svojih članova koja se javljaju u vidu klasične sonoristike, zatim swing-a, noise-a i postrock idioma.

Nenad Marković
Rođen u Novom Sadu. Od 2001. godine živi u Nemačkoj,gde studira trubu i baroknu trubu na Staatliche Hochschule für Musik u Karlsrueu,a zatim slede postdiplomske studije na HfM Hanns Eisler u Berlinu gde trenutno zivi .
Bavi se eksperimentalnom savremenom muzikom i muzičkim teatrom. Jedan je od suosnivača ansambla "Laboratorium" koji okuplja članove iz 15 zemalja na 5 kontinenata.
Do sad je nastupao sa grupama savremene muzike kao sto su Klangforum Wien, musikFabrik NRW, Ensemble Contrechamps i Ensemble Modern.

http://www.myspace.com/soundxsound
http://www.myspace.com/demidic


Нема коментара:

Постави коментар