недеља, 09. јануар 2011.

Improstor #12

15.1.2011.
Omladinski klub Ck13, Novi Sad
Ulaz: 200 rsd

Zack Kouns (SAD) i Rory Hinchey (Kanada)

Rory Hinchey nastupa pod svojim imenom poslednjih 10 godina i skoro je objavio svoj novi album Shape Is Nature/ Long Fields za svoju izdavačku kuću Owneness 8. oktobra 2010.

Kako bi promovisao album Shape Is Nature/Long Fields kreće na evropsku turneju tokom januara 2011. Njegov sadašnji nastup na turneji se sastoji od od malih orgulja, staklenih čaša koje rezoniraju, električnih kola i starih sintesajzera. Dok je u prošlosti n...astupao samostalno, na nekim narednim nastupima će mu se pridružiti Alison Corbett na violini. Kao duo Alison i Rory će prezentovati stvari sa albuma Shape is Nature/Long Fields, kao i odabrane pesme sa Roryevog drugog albuma The Alchemy of Woe.

Nakon uspeha evropske turneje iz 2009. pod nazivom "Beauty is Frequently Unkind" na koji se uputio sa svojim dobrim prijateljem Zackom Kounsom, Zack će i ovog puta da mu se pridruži, uz Alison. Njihovi poslednji zajednički nastupi su ih odveli na festivale poput De Affaire u Holandiji, The Bunker festival Parukarka u Pragu, i na poseban živi nastup u radio programu Patrizie Olive Reminder Radio na Radio K Centrale 105.85 FM u Bolonji; kao i na brojne nastupe po Francuskoj, Nemačkoj, Mađarskoj i Belgiji.

Multinstrumentalista Zack izvodi svoju muziku na saksofonu, harmonijumu, violini, bendžou. Nastupa na raznim instrumentima gotovo 10 godina, a studijski je muzičar nešto duže.
Kouns je takođe odgovoran za izdanja sa izdavačke kuće Teenage Whore, Clinical Archives, Chocolate Monk, Bumtapes and Isle of Man. Zack se ove godine uputio i na osmodnevnu turneju po Australiji.

"constructed around a certain theme - [drawing] heavily from religion, mythology, ancient history, and romantic philosophy... jumping song to song from free folk to Nick Cavesque ballads to ambient electronics to free-jazz, but with subtlety and thoughtfulness."

Upad: 200rsd

Pogledati više na:

sa Zackovog nastupa po Australiji:

http://www.youtube.com/watch?v=ERHWZLVo0_I

Mix pesme “Pheasants Be Forewarned” sa Hincheyem i Corbettovom:

http://www.ownness.org/own_12/alt_pheasants_be_forewarned.mp3

“The Listener” preuzeto sa albuma The Shape is Nature/Long Fields:

http://www.ownness.org/own_12/05_the_listener.mp3

“Long Fields” sa albuma Shape is Nature/Long Fields pojavljuje se i na kompilaciji _Lasting_,
legendarne izdavačke kuće Scotta Fousta Pineapple Tapes:

http://www.ownness.org/own_12/11_long_fields.mp3


Više inormacija.

Нема коментара:

Постави коментар