субота, 26. фебруар 2011.

Improstor #14

Jamal Al Kiswani (Beograd)
Dušan Damnjanović (Beograd)

MnoЖizvuk (Novi Sad)
Nenad Markovi
ć (Berlin)

Bunker Izbe
4.3.2011.
21h
ulaz 100 rsd


Jamal Al Kiswani je beogradski saksofonista i flautista čije se polje muzičkog intersovanja prostire od free jazza, elektronske, eksperimentalne i savremene klasicne muzike. U poslednjih nekoliko godina njegove muzičke aktivnosti sarađuje sa bendovima kao što su Belgradeyard Sound System, Sve te misli, Belgrade noise society, Svi na pod.

Dušan Damnjanović je free jazz/improv bubnjar, kompozitor, najviše povezan sa radom sastava Belgrade Noise 3.
Inspirisan zemljanim zvukom bubnja i koristeći piksle, lance, trubice... pokušava da stvori sferu "crack/smack/pop" zvuka pre no sam ritam.
Brzim reakcijama plovi kroz strukture minimalizma i buke, rekonstruišući ih u ritam, offbeat i poliritmiju.

MnoЖizvuk je sastav iz Novog Sada/Srbije koji se bavi eksperimentalnom i improvizovanom muzikom. U svom radu istražuje kolektivno-stvaralački proces, zvučnu organizaciju i nestandardno korišćenje konvencionalnih instrumenata. Pored toga, u aktivnosti ovog sastava naglasak je na muzici kao “izvođenju” – otvorenom činu koji teče istodobno s protokom vremena u kojem pomenute zvučne strukture izrastaju i gase se kao opredmećenja gestualne komunikacije. Takođe, ovaj sastav nastoji objediniti različita teorijska i muzička iskustva svojih članova koja se javljaju u vidu klasične sonoristike, zatim swing-a, noise-a i postrock idioma.

Nenad Marković
Rođen u Novom Sadu. Od 2001. godine živi u Nemačkoj,gde studira trubu i baroknu trubu na Staatliche Hochschule für Musik u Karlsrueu,a zatim slede postdiplomske studije na HfM Hanns Eisler u Berlinu gde trenutno zivi .
Bavi se eksperimentalnom savremenom muzikom i muzičkim teatrom. Jedan je od suosnivača ansambla "Laboratorium" koji okuplja članove iz 15 zemalja na 5 kontinenata.
Do sad je nastupao sa grupama savremene muzike kao sto su Klangforum Wien, musikFabrik NRW, Ensemble Contrechamps i Ensemble Modern.

Нема коментара:

Постави коментар