среда, 19. октобар 2011.

Improstor #29

26.10.2011.
Omladinski centar CK13, Novi Sad
Ulaz: 200 rsd

Ilia Belorukov saksofon,elektronika-solo set

Léon feat. Rodolphe Loubatière(drums)

Bass trio-Léon feat. Vladimir Rašković (e. bass)


Ilia Belorukov je saksofonista iz Sankt Peterburga. Radi na polju slobodne improvizacije, free jazza i elektroakustične muzike. Član je različitih muzičkih projekata poput Wozzeck, Wooden Plants, Dots & Lines, Punktieren i drugih... Takođe učestvuje i u drugim muzičkim žanrovima od hardcora do savremene klasične muzike, sarađuje sa plesnim trupama i slikarima.

www.belorukov.blogspot.com
www.myspace.com/belorukov

Léon je bas duo iz Švajcarske koji čine Raphaël Ortis i Louis Schild. Prvi put su nastupili u okviru Microfestivala u januaru 2011. Ovaj duo je skoncetrisan na improvizaciju i dinamiku koju je moguće stvoriti između dva basa. Ubrzo se ovaj muzički projekat proširio i uključuje promenjive muzičare na bubnjevima ili perkusijama što omogućava obnavljanje i osvežavanje muzičkog jezika koji stvaraju. Mehanički zvuci i organska buka predstavljaju zvuke čija se forma neprestano i iznova stvara.

www.ortis.ch/leon
http://louisschild-projets.blogspot.com/

2 коментара:

  1. Svaka cast za organizatore ovakvih desavanja!!! Samo mi je krivo sto nisam blize Novom Sadu, a koliko vidim zadnjih nekoliko koncerata padaju radnim danima. :( Za neke bih se i zrtvovao (lista zelja:) MURAL, DANS LES ARBRES, MEMORIZE THE SKY, HAMMERIVER, SEI MIGUEL i sl.)
    Pozdrav iz Kraljeva.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala na komentaru.

    Ukoliko se ukaže prilika, bili bi smo radi dovesti i neke od pomenutih.

    Pozdrav iz Novog Sada.
    Ivan Čkonjević

    ОдговориИзбриши