недеља, 15. април 2012.

Improstor #34

Omladinski Centar CK13, Novi Sad
22.4.2012.
21h
Ulaz: 150 rsd


Léon w/ Antoine Läng (Švajcarska)
Raphaël Ortis- e-bass & objekti
Louis Schild - e-bass & objekti
Antoine Läng- vokal


Stanković - Đurović duo (Novi Sad)
Tijana Stanković- violina
Filip Đurović -bubnjevi


Léon je bas duo iz Švajcarske koji čine Raphaël Ortis i Louis Schild. Prvi put su nastupili u okviru Microfestivala u januaru 2011. Ovaj duo je skoncetrisan na improvizaciju i dinamiku koju je moguće stvoriti između dva basa. Ubrzo se ovaj muzički projekat proširio i uključuje druge muzičare (bubnjevi, perkusije,vokal) što omogućava obnavljanje i osvežavanje muzičkog jezika koji stvaraju. Mehanički zvuci i organska buka predstavljaju zvuke čija se forma neprestano i iznova stvara. Ovo im je drugi nastup u okviru Improstora.

Antoine Läng
Član je nekoliko projekata i bendova poput dQtç, VLL678, Atomic Paracelze, i pored toga aktivan je na švajcarskoj sceni eksperimentalne i improvizovane muzike. Sa bogatim iskustvom u žanrovima od rocka do jazza, izgradio je svojevrsnu vokalnu tehniku potpomognutu raznim elektronskim uređajima.

Tijana Stanković
Filip Đurović
Aktivni su na novosadskoj muzičkoj sceni u okviru sastava različitih žanrovskih opredeljenja: od rok pa sve do tradicionalne muzike. Sarađivali su, zasebno ili zajednički, sa raznim ljudima aktivnim unutar free jazz i impro scene: Szilard Mezei, Joel Grip, Albert Markos, Rastko Lazić, Igor Stangliczky. U formi dua ovo će im biti premijerni nastup.

www.ortis.ch/leon
http://antoinelang.tumblr.com

Нема коментара:

Постави коментар