уторак, 29. мај 2012.

Dimitrije Jakovljević/Ivan Čkonjević - Koncert drugi

Dimitrije Jakovljević/Ivan Čkonjević
Šta hoćeš da sviramo? Koncert drugi
Omladinski Centar CK13, Novi Sad
Subota 2. jun .2012.
21h
Ulaz: 150rsdDrugi po redu nastup dvojice muzičara, jedan nizu koncerata planiranih za tekuću i narednu godinu. Do kraja 2013. godine, Dimitrije i Ivan nameravaju objaviti zbirku od tri zasebno pripremljena diska, koji bi predstavljali odabrani materijal nastao u dvogodišnjem periodu, dokumentujući njihovu muzičku saradnju i njen izmenjivi oblik. Snimak subotnjeg koncerta će, uz zabeleške sa prethodnog, činiti prvo izdanje u okviru ovog projekta.

Dimitrije Jakovljević (Novi Sad, Srbija - Heidelberg, Nemačka) se bavi izvođenjem, kompozicijom, komadima za različite radio-drame i pozorišne predstave u nemačkom i srpskom govornom području. U ulozi snimatelja i aranžera sarađivao je sa brojnim izvođačima. Sa Ozrenom Lazićem već niz godina čini drugu polovinu dvojca Men, koji planira prvi zvaničan album. U Novom Sadu je aktivan u improv-kolektivu Đurović / Jakovljević /
Lazić / Rašković / Vernački. Trenutno u Novom Sadu priprema komade koji će činiti njegov prvi solo album.

Ivan Čkonjević je gitarista koji gitaru svira na neformalan način mahom je tretirajući kao gudački instrument. Jedan je od organizatora serije koncerata improvizovane muzike - Improstor. Pored samostalnog izvođenja muzike, aktivan je unutar Orkestra "Gradovi utočišta".

Нема коментара:

Постави коментар