среда, 31. јул 2013.

Improstor #48



Materra Mesto
Futoška 66 (ulaz iz ulice Nikole Tesle)
21 h
Ulaz:150 rsd

Balázs Pándi-bubnjevi
Lukatoyboy-objekti, elektronika
Djordje Marković- električna gitara

Balázs Pándi
Mađarski bubnjar poznat po saradnji sa mnogim bendovima i imenima evropske i svetske scene poput : Venetian Snares, Otto von Schirach, The Killimanjaro Darkjazz Ensemble ....
Od 2009. snima i nastupa uz verovatno najznačajnijeg “kralja buke” - Masamijem Akitom, poznatijim kao Merzbow. Ove godine je snimio trio album sa njim i saksofonistom Matsom Gustafssonom, frontmenon grupe The Thing. 2011. godine se pridružio italijanskom intrumentalnom bendu ZU , a od 2012. nastupa i solo.

Lukatoyboy
Glavne aktivnosti kojima se bavi Lukatoyboy uključuju elektro-akustičnu improvizovanu muziku (koja se temelji se semplovanju u realnom vremenu raznih objekata, igračaka i glasova) koristeći mikrofoniju, elektro-magnetne kaleme, terenske snimke i male iPod FM odašiljače.
Nastupao je na skoro svim relevantnim muzičkim festivalima u Srbiji, ali i u Holandiji, Nemačkoj, Švajcarskoj, SAD, Austriji, Turskoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Makedoniji, Poljskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Kosovu, Portugalu… Jedan je od osnivača improvE platforme u Beogradu.

Đorđe Marković
Trenutno je na završnoj godini kompozicije na novosadskoj Akademiji umetnosti . Jedan je od učesnika i pokretača novosadske nove scene improvizovane i eksperimentalne muzike. Kao član sastava MnoЖizvuk nastupao je u Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Beogradu, Segedinu i Budimpešti. Dela za različite sastave i ansamble izvođena su mu na A festu, festivalu Koma, Međunarodnoj tribini kompozitora u Beogradu itd. Povremeno piše i objavljuje eseje o muzici .

Нема коментара:

Постави коментар