среда, 17. септембар 2014.

Improstor #61

17.9.2014.
Omladinski Centar CK13
21h
Herman Münzting's Ensemble Morph East
Improv.hu i Improstor predstavljaju :

Herman Münzting's Ensemble Morph East (S/SRB/H)

Švedski eksperimentalni muzičar, kompozitor i pedagog predstaviće ansambl Morph koji čine muzičari iz Švedske, Srbije i Madjarske. Posle nekoliko proba i koncerta u novosadskom Omladinskom Centru CK13, ansambl će se predstaviti i na koncertima u Subotici , Senti i Segedinu. 

Repertoar će činiti moderna improvizovani komad Morph1, organizovan odredjenim instrukcijama kao čto su grafičke notacije, i razne vrste dirigovanja. 
Morph je muzička igra korisna za bilo koju vrstu asambla improvizovane muzike. Morph 1 je prvi put izveden u maju 2005. Ideja je bila da se pravac izvođenja kompozicije usmerava uputstvima ispisanim na karticama. Kartice, ili karte, su veoma slične klasičnom špilu karata, zbog oblika i broja kartica (52). Razlika je u tome što se ne radi o kompeticiji, odnosno nema gubitnika, ni pobednika. Glavni fokus Morpha 1 je balans između individualnosti i adaptacije, sporog procesa promene i otvorenosti sadržaja i forme.

Herman Münzting je aktivan na sceni poslednjih 15 godina i za to vreme je prešao put od klasičnog jazz – rock basiste do istraživača, umetnika koji svoj zvuk pronalazi u improvizovanoj i eksperimentalnoj muzici. Hermanov pristup je specifičan u smislu da su njegovi radovi uvek na liniji između zvuka, buke i muzike, kao i da uvek postavljaju pitanje „šta je to ’pravi’ muzički instrument“. Neke od radionica koje je vodio su „Kreativno istraživanje zvuka“, „Grafičke notacije“ „Izgradnja eksperimentalnih muzičkih objekata“.

hermanmuntzing.com

Нема коментара:

Постави коментар