среда, 27. јануар 2016.

Improstor #75




Omladinski centar CK13
30.1.2016.
u 21h
Ulaz 200 rsd

Blank Disc + Nenad Marković 
Kovács Gergely + Нойзац 

Blank Disc - gitara,elektronika, perkusije
Nenad Markovic - truba

Kovács Gergely - bubnjevi, perkusije
Нойзац - elektronika, commodore 64, bubnjevi, saksofon


//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Nenad Marković
Kao trubač je nastupao sa brojnim renomiranim ansamblima širom sveta, izvodeći klasičnu i savremenu muziku. Sarađivao je sa nekim od najpoznatijih kompozitora i dirigenata današnjice kao što su Claudio Abbado, Pierre Boulez, Heiner Goebbels i Mauricio Kagel. Važan i stalno prisutan deo Markovićeve prakse čini improvizacija, i nastupe ove vrste ostvario je sa muzičarima kao što su: Michel Doneda, Eugene Chadbourne, Agustí Fernandez, Dickson Dee, Kim Myhr, Oren Ambarchi, Z'ev, Blank Disc i brojni drugi.
Nenad je umetnički direktor ansambla Studio 6 i docent na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu.

http://www.nenadmarkovic.net/


https://soundcloud.com/nenad-markovic


Blank Disc je duet (Srdan Muc-gitara, Robert Roža-elektronika, predmeti) nastao iz zrenjaninskog noise-rock benda Rascep.
Od 1997. godine se bave slobodnom improvizacijom i elektroakusticnom muzikom.
Sarađvali sa brojnim muzičarima; Keith Rowe, Kazuhisa Uchihashi, Otomo Yoshihide, George Cremashi, Matthew Ostrovsky, Ensemble Rue du Nord, Jonas Kocher, Michel Doneda, Jacques Demierre, Vladimirom Volkov, Richard Brinka, Nhandan Chirco, Irena Tomažin i mnogi drugi.
Učestvovali na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima "nove" muzike (RingRing-Belgrade, Exit-Novi Sad Erik Satie Vexations project, Alternativa-Prague, Ex-Eu-Wienna, Rue du Nord-Lausanne, Swiss-Balkan Creative Music Project, Jazz and More-Sibiu, S8mm festival-Szeged,...)
U saradnji sa nemačkim saksofonistom Georg Wissel-om od 2006. rade kao Blankdisc Trio i objavili su CD "im KomikerLand" za Nemackog izdavača Nurnichtnur
Sa Nenadom Markovićem su 2007. godine započeli saradnju a ovaj trio je do sada objavio jedan CD “XIV with Nenad MARKOVIC” (2009). Drugi dugo najavljivani zajednički CD je iako pripremljen i čeka na izdavanje.

https://soundcloud.com/nenad-markovic/02-blank-disc-zrenjanin-03-10


https://soundcloud.com/blank-disc-1



Gergelj Kovač (Kovács Gergely) iz Budimpešte je mladi bubnjar i perkusionista trenutno vrlo aktivan na eksperimentalnoj i free jazz/improv muzičkoj sceni iz Mađarske. Svira u više značajnih formacija iz Budimpešte kao što su rubik.erno.quintet, Gentry Sultan i The Pastorz, bavi se i improvizovanom muzikom za filmove (Not About Paprikas, Najveći deo duša koji žive oko nas itd.) Zadnji projekat mu je muzika koju su radili sa saksofonistom i kompozitorom Miroslavom Totom iz Slovačke za video-operu Oko Za Oko.
https://gentrysultan.bandcamp.com/


https://www.facebook.com/rubik.erno.quintet


https://www.youtube.com/watch?v=ZcrlyBkhPko



Нойзац je elektro-akustični sastav iz Novog Sada čiji su članovi: Milan Milojković (elektronika), Peđa Okiljević (saksofon) i Filip Đurović (bubnjevi)
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
ulaz / entrance 200 rsd

Нема коментара:

Постави коментар