уторак, 17. мај 2016.

Improstor #77

Omladinski centar CK13
2.4.2016.
21h

Marko Paunović- magnetofon
Ivan Čkonjević- električna gitara, mandolina, objekti

WoO - električna gitara
Izvanredni Bob- vizuelna manipulacija

=================================================
Marko Paunović, ambijentalni umetnik, bavi se sintezom elektro-akustike i ambijenta, istražujući zvučni potencijal melanholične atmosfere autističnih pejzaža u okvirima minimalizma i drona. Njegova produkcija vidljiva je u radu dua Andagainandagain, kao i solo projekta Pièces froides. Njegovi poetsko–teorijski tekstovi predstavljaju primer konceptualne i jezičke (l=a=n=g=u=a=g=e) poezije, a ujedno su i polazišta za nastanak kompozicija.

Ivan Čkonjević je gitarista koji instrumentu pristupa proširenim tehnikama sviranja, mahom tretirajući gitaru kao gudački instrument. Aktivan je u različitim sferama muzičkog izraza, uglavnom kroz kolaboracije sa različitim muzičarima. Od 2015. godine član je improve sastava Bloom 5.
Suosnivač je organizacije K.N.A.P. i jedan je od organizatora serije improvizovanih koncerata - Improstor.

Bob Milošević poznat i kao “Izvanredni Bob” je beogradski medijski umetnik, prisutan već više od decenije na internacionalnoj sceni. Roster Bobovih saradnika čini veliki broj muzičara, umetnika, hakera i reditelja, sa kojima je nastupao na mnogobrojnim festivalima širom Evrope i Amerike.
Bob je fokusiran na generičku audio-vizuelnu manipulaciju u realnom vremenu, koliko i za degeneričku analizu elektronske slike. Primenivši iskustva strukturalnog filma na video, istražuje estetiku greške i random strukture u analognom i digitalnom formatu.

Ozvučavajuci objekte kao što su mobilni telefoni, medija plejeri, komunikatori, kompjuterska oprema i drugi, WoO proizvodi zvukove koji su inače nedostupni ljudskom uhu. Koristeći se gitarom kao medijumom, igra frekvencija i oscilacija pretvara se u prave organske simfonije. Njihova kompleksnost se ogleda u slojevitosti melodija koje se medjusobno prepliću, stvarajući hipnotične harmonije koje vode slušaoca na zanimljivo putovanje.
Vodi sopstvenu izdavacku kuću Herbarium Records za koju je ove godine objavio dva albuma: City Scripts i Six For Screening u ogranicenom tirazu od 60 primeraka. Jedan je od osnivača sastava Belgrade Noise koji na veoma kreativan nacin spaja free jazz sa noise rockom, psihodelijom i elektronikom.

Ulaz: 150 Rsd

Нема коментара:

Постави коментар