недеља, 13. новембар 2016.

Improstor #84

Galerija Rajka Mamuzića
Subota, 19. novembar u 20h
Ulaz: 200 rsdNenad Marković, truba
Rođen u Novom Sadu. Od 2001.do 2011. godine živi u Nemačkoj,gde je studirao trubu i baroknu trubu na Staatliche Hochschule für Musik u Karlsrueu,a zatim slede postdiplomske studije na HfM Hanns Eisler u Berlinu .
Bavi se eksperimentalnom savremenom muzikom i muzičkim teatrom. Jedan je od suosnivača ansambla "Laboratorium" koji okuplja članove iz 15 zemalja na 5 kontinenata.
Do sad je nastupao sa grupama savremene muzike kao sto su Klangforum Wien, musikFabrik NRW, Ensemble Contrechamps i Ensemble Modern.Trenutno radi kao profesor trube na novosadskoj Akademiji umetnosti.
Slobodnom improvizacijom kao i istraživanjem nekonvencionalnih izvođačkih pristupa trubi bavi se od svoje 14. godine, i do sada je u ovom žanru nastupao širom Evrope, u Njujorkui Hong-Kongu, te sarađivao sa muzičarima kao što su Dickson Dee, Lucas Niggli, Z'ev, Gil Arno, Michel Doneda, Marino Pliakas, Chris Heenan, Kim Myhr, Antoine Chessex, Jerome Noettingeri dr

https://soundcloud.com/nenad-markovic

Eruption. Duo koji sačinjavaju Manja Ristić i Ivana Garhovac aktivan je od 1997. godine. Kroz nebrojene kolaboracije sa izvođačima, kompozitorima, pozorišnim i filmskim rediteljima, vizuelnim i multimedijalnim umetnicima nastupale su širom Evrope.

Improvizacioni diskurs koji se stvara u interakciji dve umetnice oslanja se na energetski transfer izgrađen kroz intimnu razmenu dinamičkog slušanja čije je osnovno polazište kognitivni narativ. Kroz dugogodišnji zajednički rad ostvarena je specifična sinteza improvizacionog jezika koji se prenosi jedinstvenim zvučnim formama, eksplicitnim auralnim senzibilitetom i bogatom mikrotonalnom zvučnom paletom.

Eruption iza sebe ima osamnaestogodišnju koncertnu arhivu, 4 digitalna i 2 štampana izdanja.

https://eruption.bandcamp.com/
http://eruptionduo.blogspot.com/

Нема коментара:

Постави коментар