уторак, 27. март 2018.

Improstor #98



KC LAB
5.4.2018. u 21 h
Ulaz: 250 rsd

Attila i Zlatko su se upoznali i svirali zajedno još 2007. godine ali im temperamenti tada nisu bili dovoljno kompatibilni. Nakon nekog vremena su se ponovo sastali i shvatili da je došlo pravo vrijeme za muzičku kolaboraciju. U zadnjih godinu dana su svirali desetak koncerata i snimili album. Njihova improvizacija se bazira oko neuračunljive modularne elektronike koja procesira zvuk instrumenta. Obojica su dakle podređeni mašini koja im zadaje muzičke smicalice a ponekad i nepremostive prepreke. Zajedničko tumaranje se katkad svede na izgradnju zaklona i zaobilaženje poteškoća dok se znaju desiti i zvučne bitke sa svakojakim ishodima. Improvizaciona sloboda se ipak uveliko ograničava publikom i kontekstom nastupa, time ostvarujući žanrovski raspon od odsutnih ambijenata, preko savremenih konstrukcija pa sve do samouništenja.

www.stale-mate.bandcamp.com
www.youtube.com/playlist?list=PLn5D7EFfJR_rtFikaStXNdnY0O5cXD0zk

Attila Dora je rođen 1961. u Budimpesti gdje živi i danas. Svira duvacke instrumente na preko 40 albuma od kojih su 4 solo izvedbe. Studirao je teologiju a trenutno živi od autorskih prava. Njegov muzički dar ne dolazi do svestranog izražaja zahvaljujuci privrženosti prema savremenoj kompoziciji i slobodnoj improvizaciji.

www.soundcloud.com/dora-attila

Zlatko Baracskai je rođen 1982. u Sarajevu, danas živi u Bristolu. Bavi se studijskom produkcijom, muzičkom izvedbom i tehnologijom zvuka. Autorski je odgovoran za oko 20 albuma. Studirao je sonologiju u Hagu a doktorirao kompoziciju u Birminghamu, trenutno živi od fakultetske plate. Njegova muzika je raznolika ali uglavnom neobična.

www.zlatko.hu

Нема коментара:

Постави коментар