среда, 8. септембар 2010.

Improstor #2

Kakva tišina!
U stene se upija
zuka cvrčaka.

Matsuo Bashō


"I'm just a reciver", rekao bi tu ili tamo, pakujući kablove u 45-tom ili dok čekamo tramvaj. Stavimo na stranu maničnost onih koji su osuđeni na kreativan proces. Zvuči strašno da ideju svog stvaranja, naročito ako se identifikujemo na osnovu njega, pokušamo smestiti u jednu rečenicu, ali ako se tom rečenicom postave odrednice, da poput čioda u uglovima drže hartiju na panelu - to je ni manje ni više hrabrost, ludost ili mudrost.
"Pa kakav je talenat reciver-a?" upitao bi neko.
"Načiniti destilate i umeti kombinovati ih. Vrlo blisko umenju spravljača parfema. "
Ivan Čkonjević

WoO live @ NUBLU, Novi Sad from Belgrade Noise on Vimeo.



Bašta NuBlu-a, Novi Sad
28.8.2010.
21h

Učestvuje:
WoO



Ozvučavajuci objekte kao što su mobilni telefoni, medija plejeri, komunikatori, kompjuterska oprema i drugi, WoO proizvodi zvukove koji su inače nedostupni ljudskom uhu. Koristeći se gitarom kao medijumom, igra frekvencija i oscilacija pretvara se u prave organske simfonije. Njihova kompleksnost se ogleda u slojevitosti melodija koje se medjusobno prepliću, stvarajući hipnotične harmonije koje vode slušaoca na zan...imljivo putovanje.
Muzičari sa kojima je do sada sarađivao su Stephan Schneider ( Mapstation, To Rococo Rot ), Martin Brandlmayr ( Radian, Trapist, Autistic Daughters ), Mole Harness, Simon Spurrier ( Sickoakes ), Ivan Čkonjević, Cut Self Not, Jamal Al Kiswani i mnogi drugi. Participacija na prvom izdanju Dutch Improv Akademije, prošle godine u Roterdamu. Dvomesečna turneja po Americi ove godine u okviru Vice Verse turneje: i učestvovanje na festivalu MUTEK u Montrealu. .
Vodi sopstvenu izdavacku kucu Herbarium Records za koju je ove godine objavio dva albuma: City Scripts i Six For Screening u ogranicenom tirazu od 60 primeraka. Jedan je od osnivača sastava Belgrade Noise koji na veoma kreativan nacin spaja free jazz sa noise rockom, psihodelijom i elektronikom.



Belgrade Noise


WoO

Youtube






Нема коментара:

Постави коментар