среда, 8. септембар 2010.

Improstor #3

Bašta NuBlu-a, Novi Sad
4.9.2010.
21h

BLANK DISC i Nenad Marković



Blank Disc su Srdjan Muc (električna gitara, objekti-predmeti) i Robert Roža (no-input, elektronika, objekti-predmeti).
Ovaj duet iz Zrenjanina osnovan je 1997. godine - tih i ranijih godina bili su članovi i kultnog Zrenjaninskog free-rock sastava Rascep.
BD je aktivan na polju slobodne improvizacije (često u saradnji sa drugim muzičarima, što je i cilj stalnog traganja za “novim” saradnjama i zvucnim istraživanjima-izražajima) i elektoakustične-eksperimentalne muzike.
Svirali i saradjivali sa raznim muzičarima iz inostranstva na zapaženim medjunarodnim festivalima “nove muzike”.
Do sada su samostalno objavili 15 cd-a i učestvovali na nekoliko kompilacija.
2006.-te osnovali Blandisc Trio sa nemačkim saksofonistom Georg Wissel-om.Ovaj trio objavljuje cd za Nemačku izdavačku kuću Nurnichtnur
2007-2008 kao članovi projekta Swiss-Balkan Creative Music, te zajedničkog ansambla sa Švajcarskim muzičarima Ensemble Rue Du Nord sviraju u Švajcarskoj, ti konceratni snimci objavljeni su za net-label Otompotom a zatim i za inostrani Insubordinations.
2007 i 2008 godine učestvovali u projektima “Play it again Sam” (posvećen Samuel Beckett-u) i “I think of River”-music follows the strangler’s walk” (baziran na fragmentima tekstova Miroslav Mandića i Horst Widmer-a) u saradnji sa Milanom Aleksić, Brankom Popović, Nhandan Chirco, Mala Kline i Anna Nowicka.
2009.-te radionica slobodne improvizacije sa Beogradskim muzičarima u okviru organizacije “Šverc znanja” i saradnji sa addlimb-om.

Nenad Marković
Rođen u Novom Sadu. Od 2001. godine živi u Nemačkoj,gde studira trubu i baroknu trubu na Staatliche Hochschule für Musik u Karlsrueu,a zatim slede postdiplomske studije na HfM Hanns Eisler u Berlinu gde trenutno zivi .
Bavi se eksperimentalnom savremenom muzikom i muzičkim teatrom. Jedan je od suosnivača ansambla "Laboratorium" koji okuplja članove iz 15 zemalja na 5 kontinenata.
Do sad je nastupao sa grupama savremene muzike kao sto su Klangforum Wien, musikFabrik NRW, Ensemble Contrechamps i Ensemble Modern.

Нема коментара:

Постави коментар