четвртак, 30. август 2012.

Improstor #36 - Eugene Chadbourne

Eugene Chadbourne
8.9.2012. u 21h
Omladinski Centar CK13, Novi Sad
Ulaz 200 rsd


Njujorški improvizator, virtuozni gitarista i bendžoista, poznat po svom eklektičnom i nekonvencionalnom pristupu stvaranju i izvodjenju muzike. Pod uticajem različitih stilova, rock, blues, bluegrass, noise i free jazz, izgradio je sopstveni originalni i prepoznatljiv stil.

U svojoj bogatoj karijeri, koja traje više od 35 godina, saradjivao je kako sa imenima iz jazz i free jazz sveta, poput: Fred Frith, John Zorn, Derek Bailey, Han Bennink, Carla Bley Band, Paul Lovens, tako i sa mnogim bendovima: Violent Femmes, Turbonegro, They Might Be Giants, Sun City Girls.

Rock sastav Shockabily je osnovao 1981. godine sa čuvenim producentom Kramerom i violončelistom Tomom Korom. Preko sto koncerata svake godine – ostavili su upečatljiv otisak na scenama Evrope, Japana i Amerike.

Ni danas, Chadbourne ne staje i, kako sam kaže, obožava da putuje, sretne nove ljude, na bini i ispred nje, to ga inspiriše i nagoni da iznova radi isto – komponuje, priča, svira, nastupa sa drugim muzičarima, nebitno je da li su poznati ili ne. Na tim putovanjima, nastaju njegove kompozicije i priče, sam nastup je neverovatna mešavina svirke i veselog pripovedanja.



Kao predgrupa nastupiće duo koji čine belgijski muzičar Guillaume Le Boisselier (Hippy Death Suite) i beogradska muzičarka Sanja Ivkov, koja nastupa pod pseudonimom Lebdi, dok će se u drugom delu nastupa Eugeneu pridružiti novosadski muzičar Nenad Marković na trubi.

Нема коментара:

Постави коментар