четвртак, 30. август 2012.

WoO, Jamal Al Kiswani i Ivan Čkonjević - Koncert u La Kavani

U subotu 1.9.2012. u La Kavani sa početkom u 21 h
nastupiće WoO, Jamal Al Kiswani i Ivan Čkonjević
Ulaz besplatan

Ozvučavajuci objekte kao što su mobilni telefoni, medija plejeri, komunikatori, kompjuterska oprema i drugi, WoO proizvodi zvukove koji su inače nedostupni ljudskom uhu. Koristeći se gitarom kao medijumom, igra frekvencija i oscilacija pretvara se u prave organske simfonije. Njihova kompleksnost se ogleda u slojevitosti melodija koje se medjusobno prepliću, stvarajući hipnotične harmonije koje vode slušaoca na zanimljivo putovanje.
Muzičari sa kojima je do sada sarađivao su Stephan Schneider ( Mapstation, To Rococo Rot), Martin Brandlmayr ( Radian, Trapist, Autistic Daughters ), Mole Harness, Simon Spurrier ( Sickoakes ), Ivan Čkonjević, Cut Self Not, Jamal Al Kiswani i mnogi drugi. Participacija na prvom izdanju Dutch Improv Akademije, 2009. godine u Roterdamu. Dvomesečna turneja po Americi 2011. u okviru Vice Verse turneje: i učestvovanje na festivalu MUTEK u Montrealu.

Vodi sopstvenu izdavacku kuću Herbarium Records za koju je ove godine objavio dva albuma: City Scripts i Six For Screening u ogranicenom tirazu od 60 primeraka. Jedan je od osnivača sastava Belgrade Noise koji na veoma kreativan nacin spaja free jazz sa noise rockom, psihodelijom i elektronikom.

Jamal Al Kiswani je beogradski saksofonista i flautista čije se polje muzičkog intersovanja prostire od free jazza, elektronske, eksperimentalne i savremene klasicne muzike. U poslednjih nekoliko godina njegove muzičke aktivnosti sarađuje sa bendovima kao što su Belgradeyard Sound System, Sve te misli, Belgrade noise society, Svi na pod.
 
Ivan Čkonjević je gitarista koji gitaru svira na neformalan način mahom je tretirajući kao gudački instrument. Jedan je od organizatora serije koncerata improvizovane muzike - Improstor. Pored samostalnog izvođenja muzike, aktivan je unutar Orkestra "Gradovi utočišta".

Нема коментара:

Постави коментар