недеља, 03. фебруар 2013.

Improstor #40: Improstor predstavlja: Szilard Mezei/George Haslam duo

Improstor predstavlja: George Haslam & Szilard Mezei trio
Omladinski Centar CK13
10.2.2013. 21h
Ulaz: 150 rsd

George Haslam – bariton saksofon
Szilard Mezei – viola
Ervin Mailna - kontrabas
Ištvan Čik- bubnjevi

George Haslam
George Haslam je iskusni avangardni jazz saksofonista koji je aktivan na jazz i  free jazz sceni Londona od 60-ih godina. Osnivač je više jazz sastava i vodi izdavačku kuću Slam Records. Sarađivao je sa brojnim  jazz i free jazz muzičarima poput Paul Dunmall, Evan Parker, Lon Cohxill,Mal Waldron, Steve Lacy, Charlie Mariano..
http://www.georgehaslam.com/

Szilard Mezei
Violista i kompozitor iz Sente aktivan kako na svetskoj, tako i domaćoj sceni improvizovane, jazz i avangardne muzike. Kao kompozitor istražuje odnose između kompozicije i impovizacije inkorporirajući elemente jazz i autentične folk muzike.
O njegovoj bogatoj muzičkoj karijeri možete više pročitati ovde:
http://www.szilardmezei.net/

Ervin Malina
Diplomirao kontrabas na muzičkoj akademiji u Novom Sadu 2007 godine .Stalni je član Vojvodjanskih Simfoničara. Pored dugogodišnje saradnje sa Szilardom Mezeijem, saradjivao je sa mnogim vojvodjanskim autorima poput Borisa Kovača, Olaha Vincea, Bogdana Rankovića,.Stalni je član  Ossa kvarteta i Majamisty trija.

Ištvan Čik
Prisutan na novosadskoj jazz sceni od 1995 godine .Pored saradnje sa Szilardom Mezeijem na brojnim albumima, ističu se  saradnje sa autorima poput Borisa Kovača ,kao član  LADAABA orkestra  i La Campanella kvinteta, kao i saradnja sa Srpskim Narodnim Pozorištem u okviru moderne baletske predstave “Jezik Zidova” i predstave “Brod za lutke”. Takodje je član Ossa Kvarteta i Majamisty trija.

Нема коментара:

Постави коментар