петак, 16. август 2013.

Improstor #50

Materra Mesto, Novi Sad
Futoška 66 (ulaz iz ulice Nikole Tesle)
27.8.2013. 21h
Ulaz:150 rsd
Igor Čubrilović i Nenad Marković - duo
 
Igor Čubrilović - električna gitara
Nenad Marković - truba

Igor Čubrilović je kompozitor, producent i gitarista.
Studirao je arhitekturu u Beogradu, tehnologiju zvuka u Stockholmu, zvučne instalacije u Londonu, a trenutno ga zanimaju psiho-akustični fenomeni, improvizacija i kompozicije dugog trajanja i sporog razvoja.
Tokom svoga boravka u Americi, Igor bio je član Jonathan Kane-ovog ansambla February i producirao sve albume tog projekta.
Bio je prva gitara u Rhys Chathamovoj Guitar Army, a sada je aktivan u evropskoj Improv sceni sa serijalom Duet / Duel. Komponovao je za TV i film u Švedskoj, SAD-u i Svajcarskoj.
Izlagao u Londonu, Mexico Citiju, Havani, i New Yorku. Od 2013. član je beogradskog kolektiva improvE.

http://www.balkanboyrecords.com/

Nenad Marković
Rođen u Novom Sadu. Od 2001.do 2011. godine živi u Nemačkoj,gde je studirao trubu i baroknu trubu na Staatliche Hochschule für Musik u Karlsrueu,a zatim slede postdiplomske studije na HfM Hanns Eisler u Berlinu .
Bavi se eksperimentalnom savremenom muzikom i muzičkim teatrom. Jedan je od suosnivača ansambla "Laboratorium" koji okuplja članove iz 15 zemalja na 5 kontinenata.
Do sad je nastupao sa grupama savremene muzike kao sto su Klangforum Wien, musikFabrik NRW, Ensemble Contrechamps i Ensemble Modern.Trenutno radi kao profesor trube na novosadskoj Akademiji umetnosti.

https://soundcloud.com/nenad-markovic

Нема коментара:

Постави коментар