среда, 28. август 2013.

Workshop & Koncert: Escapade Wynton // Improstor # 51

mprostor # 51 -Radionica & Koncert: Escapade Wynton

30. 08 – 01. 09. 2013.

Meterra Mesto51# Improstor će biti predstavljen u formi mini rezidencije berlinskog/internacionalnog trija Escapade Wynton, koji čine Pierre Borel, Joel Grip i Antonin Gerbal, muzičari i predstavnici poznatog umetničkog kolektiva i etikete Umlaut Records (http://www.umlautrecords.com/).
Rezidencija trija Escapade Wynton će biti realizovana u period od 30. Avgusta do 01. Septembra, u novootvorenom Materra Mestu, u Futoškoj 66, dok će sam program uključiti radionice improvizovane muzike, otvorene probe sa lokalnim, zainteresovanim muzičarima i zajednički koncert predstavnika Umlaut Records-a i lokalnih muzičara 1. Septembra u 21h, takođe u Materra Mestu.
Pierre Borel [DE/FR] saxophone
Joel Grip [DE/SE] double bass
Antonin Gerbal [FR] drums
Pierre Borel je improvizator, kompozitor i saksofonista. Rođen je u Parizu 1987. Radi na polju eksperimentalne i improvizovane muzike. Živi u Berlinu od 2007. godine i nastupao je u nekoliko evropskih zemalja, Japanu i Americi. Masterirao je na džez insititutu u Berlinu i studira filozofiju u Parizu.
Zajedno sa Florian Bergmann-om i Hannes Lingens-om organizuje Umlaut Berlin festival (održanog prvi put 2009.), i član je evropskog kolektiva Umlaut.
Joel Grip je kontrabasista, muzički producent i ima bitnu ulogu u savremenoj sceni improvizovane muzike u Evropi. Jedan je od osnivača izdavačke kuće Umlaut koja pruža otvoren prostor za kreativne forme raznovrsnih muzičkih kolektiva. Osim nastupa sa kolektivima poput Peeping Tom, Kege Snö, Eve R. Trio, Je Suis! ili SNUS, Joelova muzika se može čuti i u solo, duo formaciji, ili pak većim improvizatorskim kolektivima i to u Evropi, Americi i Aziji.
Pored rada u muzičkom kontekstu, ostvaruje saradnju sa savremenim buto plesačima, umetnicima, pesnicima i režiserima.
Antonin Gerbal je bubnjar i član Umlaut Records kolektiva. Učestvovao je na nekoliko značajnih projekata i izdanja ove etikete: r.mutt, Nelsons Jacket, Umlaut Big Band, Boperation – Peeping Tom itd.
Za više informacija o programu/ mogućnosti učestvovanja na radionici pišite na info@knapns.org.
Projekat je delom podržan od strane Pokrajinskog Sekretarijata za kulturu.http://www.umlautrecords.com/group/escapadewynton

Нема коментара:

Постави коментар