уторак, 3. септембар 2013.

Improstor #52

Improstor 52 Canzone distorte
Omladinski Centar CK13
07.septembar 2013
21h
Cena ulaznice je 250 dinara.




Canzone distorteje zajednički projekat dve srpske kompozitorke - Anje Djordjević i Svetlane Maraš. To je simbioza žanrova i tehnika i spoj žive elektronske muzike, govorne reči, opere, ambijentalne muzike, nojza, terenskih snimaka i popa. Ovaj rad je prvenstveno nastao kao radiofonsko delo, koje je emitovanu povodom “Rodjendana umetnosti” na vise evropskih radio stanica, a koje su autorke priredile za koncertno izvodjenje.

Anja Đorđević je magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na odseku za kompoziciju. Od 1994 nastupa kao pevač i kompozitor sa različitim ansamblima izvodeći svoju, kao i eksperimentalnu, improvizovanu muziku drugih autora. Komponovala je muziku za brojne pozorišne predstave, za savremene plesne predstave i dokumentarne filmove. Njeno muzičko stvaralaštvo je prvenstveno usmereno na vokalno instrumentalnu muziku, odnosno muzičko pozorište:

Svetlana Maraš je kompozitor i sound artist iz Srbije. Posle godina formalnog muzičkog obrazovanja, krenula je putem ekstremnog eksperimentisanja koji ju je doveo u polje gde se muzika prepliće sa drugim žanrovima umetnosti i naukom, nalazeći adekvatan izraz u formi interaktivne zvučne instalacije, živoj elektronskoj muzici, zvučnim objektima i teorijskom radu koji se bavi ovim temama. Ovo je njen treci nastup u okviru Improstor serije, a prosle godine je imala zapazen solo concert na “Interzone” festival. www.svetlanamaras.com

Нема коментара:

Постави коментар