четвртак, 25. јун 2015.

Improstor #70

Improstor # 70
29.06.2015. 20:30
Zavod za Kulturu Vojvodine, Vojvode Putnika 2

Natupaju kao duo : Assaf Gidron-elektronika
Teodora Stepančić- klavir

kao trio : Tomaž Grom-kontrabas
Igor Čubrilović-el. gitara
Marina Džukljev-klavir

Assaf Gidron
Kompozitor, improvizator i dizajner zvuka, rodjen u Tel Avivu, gde je dugi niz godina bio deo bogate lokalne scene elektronske muzike. Studirao je kompoziciju u Londonu i Hagu nakon čega se seli u Njujork, gde trenutno živi i radi, izmedju ostalog i kao dizajner zvuka za nezavisne, internacionalne produkcije, dokumentarne, animirane filmove itd. Njegova muzika izvodjena je u Americi, Holandiji Velikoj Britaniji, od strane raznih sastava i ansambala poput : Asko Schoenberg ensemble, Ligeti Academy, Slagwerk Den Haag .
http://agidron.jehuti.com/
Teodora Stepančić
Studirala je klavir i kompoziciju u Beogradu i na Kraljevskom konzervatorijumu u Hagu.
Aktivna je u polju savremene muzike, slobodne improvizacije, muzičkog teatra i performansa. Saradjivala je sa mnogim kompozitorima, izvodeći premijerno njihova dela. Kao izvodjač i kompozitor nastupala je na mnogim festivalima poput :BBC Proms (London), Gaudeamus Music Week, Dag in de branding, International review of composers, BEMUS (Belgrade), Zwei tage Zeit (Zurich), Hawler International Theater Festival, Erbil (Kurdistan/Iraq) itd. Neki od ansambala čiji je član i sa kojima je saradjivala su : Ensemble Modelo62 and Ensemble Studio 6, Rosa ensemble, Nederlands Blazers Ensemble, Veenfabriek, Diamantfabriek, Opera Spanga, Asko Schoenberg ensemble, Holland Symfonia.
http://teodora.stepancic.com/

Igor Čubrilović je kompozitor, producent i gitarista.
Studirao je arhitekturu u Beogradu, tehnologiju zvuka u Stockholmu, zvučne instalacije u Londonu, a trenutno ga zanimaju psiho-akustični fenomeni, improvizacija i kompozicije dugog trajanja i sporog razvoja. Tokom svoga boravka u Americi, Igor bio je član Jonathan Kane-ovog ansambla February i producirao sve albume tog projekta.Bio je prva gitara u Rhys Chathamovoj Guitar Army, a sada je aktivan u evropskoj Improv sceni sa serijalom Duet / Duel. Komponovao je za TV i film u Švedskoj, SAD-u i Svajcarskoj.Izlagao u Londonu, Mexico Citiju, Havani, i New Yorku. Od 2013. član je beogradskog kolektiva improvE.

Tomaž Grom
Kontrabasista i umetnički direktor zavoda Sploh iz Ljubljane.Na polju improvizovane muzike ostvario brojne saradnje sa imenima kao sto su Tao G. Vrhovec Sambolec, Will Guthrie, Gilles Aubry, Nicolas Field, Sebi Tramontana, Sabine Vogel, Jean Phillipe Gross, Ignaz Schick, Michele Spanghero, Ugo Boscain, Pascal Battus, Jean-Luc Guionnet, Christine Sehnaoui, Jonas Kocher, Michel Doneda.
Veći deo svog vremena posvećuje unapređivanju tehnika sviranja kontrabasa pomoću elektronike, veoma vešto ploveći brzacima slobodne improvizacije i unapred određenih muzičkih struktura.
http://www.sploh.si/tomazgromeng.html

Marina Džukljev
Diplomirala je klavir na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
Improvizovanom muzikom počinje da se bavi najpre kroz radionice slobodne improvizacije, zatim i kroz saradnje sa muzičarima poput: Diatribes, Joel Grip, Albert Markos, Szilard Mezei, Herman Muntzing, Yedo Gibson, Vasco Trilla, John Dikeman, Peter Ajtai, Mikloš Silvester, Robert Roža, Andrej Fon, Jaka Berger, Vid Drašler, Marko Karlovčec, Ivo Poderžaj  i drugi.
Nastupala je na festivalima: Novosadski Jazz festival, Međunarodni Festival aktuelne muzike Interzone, Dani Švajcarske muzike u Srbiji, Infant, Fono Budai Zenehaz (Budimpešta), Festival nezavisnog stripa Novo Doba,

Poštovana publiko, 
zbog kontinuiranog odsustva finansijske podrške s jedne strane, a naše želje da koncerti budu pristupačni svima s druge, ulaz na koncert je besplatan, ali vas molimo da u skladu sa mogućnostima podržite prilogom. Sav prikupljen novec će biti usmeren u cilju pokrivanja putnih troškova izvođača. 

Нема коментара:

Постави коментар