петак, 10. јул 2015.

Improstor #71

Improstor # 71 – Szilárd Mezei trio + gošće
Omladinski Centar CK 13
Vojvode Bojovića 13
14.07.2015.
21h
ulaz : 200 RSDSzilárd Mezei - viola
Ervin Malina - kontrabas
István Csík – bubnjevi


Maja Radovanlija- gitara
Svetlana Novaković- flauta

Szilard Mezei
Violista i kompozitor iz Sente, aktivan kako na svetskoj, tako i domaćoj sceni improvizovane, jazz i avangardne muzike. Kao kompozitor istražuje odnose između kompozicije i impovizacije inkorporirajući elemente jazz i autentične folk muzike.
O njegovoj bogatoj muzičkoj karijeri možete više pročitati ovde:

http://www.szilardmezei.net/

Ervin Malina
Diplomirao kontrabas na muzičkoj akademiji u Novom Sadu 2007 godine. Stalni je član Vojvodjanskih Simfoničara. Pored dugogodišnje saradnje sa Szilardom Mezeijem, saradjivao je sa mnogim vojvodjanskim autorima poput Borisa Kovača, Olaha Vincea, Bogdana Rankovića.Stalni je član Ossa kvarteta i Majamisty trija.

Ištvan Čik
Prisutan na novosadskoj jazz sceni od 1995 godine. Pored saradnje sa Szilardom Mezeijem na brojnim albumima, ističu se saradnje sa autorima poput Borisa Kovača, kao član LADAABA orkestra i La Campanella kvinteta, kao i saradnja sa Srpskim Narodnim Pozorištem u okviru moderne baletske predstave “Jezik Zidova” i predstave “Brod za lutke”. Takodje je član Ossa Kvarteta i Majamisty trija.

Maja Radovanlija
Nakon završene srednje muzičke škole i studija gitare, kod profesora Srdjana Tošića u Beogradu, nastavlja svoje muzičko obrazovanje u Indijani (USA), kod profesora Ernesto Bitetija. U Americi je istovremeno imala prilike i da studira ranu muziku, sa čime je proširila svoj repertoar i u tom pravcu. Pored klasičnog repertoara za gitaru Maja je podjednako zainteresovana za improvizaciju, slobodni muziku i eksperiment, što praktikuje nastupajući sa raznim sastavima i izvodjačima.

http://majaradovanlija.net/

Svetlana Novaković

Diplomirala je flautu na novosadskoj Akademiji Umetnosti, kod profesorke Laure Levai-Aksin. Usavršavala se na mnogim master-klasovima priznatih flautista poput Janos Balint, Itzzes Gergely, Pierre Yves Artaud itd. Često je nastupala sa gitaristkinjom Majom Radovanlijom, kao i sa violistom Silardom Mezeijem. Pored klasične muzike zainteresovana je i za bossa novu, etno muziku, eksperimentalnu i elektronsku muziku. Trenutno radi kao profesorica flaute u Kamniku, Slovenija.

Нема коментара:

Постави коментар