субота, 18. август 2018.

Improstor #102

Grom/Raić, Sukič/Džukljev

Bunker Izbe
23.8.2018. u 21h
Ulaz: 200 rsd

Improstor #102 predstavlja dva dua slovenačko-srpske kolaboracije.
U dva seta publika će imati priliku da čuje slovenačkog kontrabasistu, kompozitora i producenta Tomaža Groma zajedno sa vokalistkinjom Mirjanom Raić iz Novog Sada. Drugi duo će činiti slovenački gitarista Primož Sukič i novosadska pijanistkinja Marina Džukljev.
Oba dua će nastupiti po prvi put.

Tomaž Grom
Kontrabasista i umetnički direktor zavoda Sploh iz Ljubljane.Na polju improvizovane muzike ostvario je brojne saradnje sa imenima kao sto su Tao G. Vrhovec Sambolec, Will Guthrie, Gilles Aubry, Nicolas Field, Sebi Tramontana, Sabine Vogel, Jean Phillipe Gross, Ignaz Schick, Michele Spanghero, Ugo Boscain, Pascal Battus, Jean-Luc Guionnet, Christine Sehnaoui, Jonas Kocher, Michel Doneda.
Veći deo svog vremena posvećuje unapređivanju tehnika sviranja kontrabasa pomoću elektronike, veoma vešto ploveći brzacima slobodne improvizacije i unapred određenih muzičkih struktura.

http://www.sploh.si/tomazgromeng.html

Mirjana Raić je etnomuzikološkinja, profesorica u Srednjoj baletskoj školi i vokalistkinja. Osim rada u matičnoj a capella grupi Rođenice koja je fokusirana na izvođenje tradicionalnih pesama, Mirjana Raić je takođe aktivna i u projektu Lenhart Tapes. U okviru radionica u organizaciji Improstor-a po prvi put sarađuje sa različitim muzičarima preispitujući granice glasa kao instrumenta.

https://soundcloud.com/mirjanaraic

Primož Sukič je gitarista iz Kopra sa prebivalištem u Briselu.
Studirao je gitaru na Akademiji za muziku u Ljubljani, a potom studije nastavlja u Darmštatu na Akademiji za zvučnu umetnost.
Kroz svoje izvođaštvo glavni fokus stavlja na istraživanje i proširivanje mogućnosti svog instrumenta, kako akustične tako i električne gitare, baveći se slobodnom improvizacijom ali i kontinuiranim radom sa kompozitorima poput: U. Rojko, V. Žuraj, H. Zender, L. Andriessen, V. Globokar, M.
Bonin, J. C. Vasquez, kroz solističke resitale ali i u kamernim sastavima.
Sarađuje sa ansamblima IEMA, Spectra i Neofonia, a često sarađuje sa umetnicima iz polja savremenog plesa, pozorišta i poezije, gde naročito istražuje spoj zvučnih umetnosti i drugih elemenata umetničkog izražavanja.

Marina Džukljev je pijanistkinja iz Novog Sada, aktivna na poljima savremene muzike, slobodne improvizacije i primenjene muzike.
Nastupala je na festivalima širom Evrope i ostvarila snimke za brojne nacionalne radio stanice.
Sarađuje sa umetnicima poput: Diatribes, Urs Leimgruber, Tomaž Grom, Joel Grip, Albert Markos, Szilard Mezei, Yedo Gibson, Vasco Trilla, John Dikeman, Isabelle Duthoit, Tristan Honsinger, Nina De Heney, Bertrand Denzler, Jonas Kocher, Korhan Erel, Billy Steiger i mnogim drugim.
Članica je septeta i velikih ansambala kompozitora i violiste Silarda Mezeija sa kojim je objavila veliki broj izdanja, kao i sastava Unheard of quartet, Šalter ansambla, zatim trija Berger/ Šalamon/ Džukljev, Mezei/Trilla/Džukljev i dua Porteleki/ Džukljev.

https://soundcloud.com/marinakeys

Ulaz: 200 RSD

Нема коментара:

Постави коментар