петак, 17. мај 2019.

2K+ Improstor #108 - KKB trio // Marina Džukljev

20.5.2019.
20 H
Kulturni centar Vojvodine "Miloš Crnjanski"
Vojvode Putnika 2, 21 000 Novi Sad, Serbia
Ulaz Slobodan

Hans Koch, bas klarinet
Jonas Kocher, harmonika
Gaudenz Badrutt, elektronika
+
Marina Džukljev, klavir

KKB su briljantni u stvaranju suptilne elektroakustične muzike. Izmešanost akustičnih izvora i elektronike proizvodi apsolutnu nepredvidljvost dok se u isto vreme uživa u pojedinačnim zvucima.


Hans Koch prekida svoju uspešnu karijeru u polju klasične muzike I postaje jednim od najinovativnijih imena improvizovane muzike u Evropi. Njegov dijapazon saradnji seže od Sesila Tejlora do Fred Frita, tokom osamdesetih godina.
Podjednako uspešno gradi svoju karijeru kompozitora, od samog osnivanja trija Koch- Schütz -Struder, ali i kroz brojnu filmsku muziku, kao i radio drame. Od devedesetih implementira elektroniku i na taj način obogaćuje zvuk klarineta I saksofona, služeći se semplovanjem, sekvencerom i laptopom. Permanentno radeći na svom jedinstvenom vokabularu i zvuku, Hansa čini jedinstvenim glasom na sceni savremene muzike.

Jonas Kocher je harmonikaš i zvučni umetnik. Njegov rad istražuje polja slušanja, prostora i percepcije integrišući različite vrste elemenata slučajnosti. Jonasov specifičan pristup instrumentu uključuje istovremeno fizički aspekt i redukciju materijala, visoku preciznost i nasumično sviranje. U fokusu mu je rad koji se bazira na procesu I nestabilnim (nefiskiranim) situacijama.
Kao zvučni umetnik objavljuje dela koja je kreću na razmeđi komponovanog teatra, instalacije I koncertnih komada. Njegova dela su poručivana od strane Ansambla Paul Klee, Bijenala u Bernu 2010. i 2017., Ansambla Feniks iz Berna i mnogih drugih.
Redovno sarađuje sa imenima poput: Majkl Doneda, Lanc Džouk, Aksel Dorner, Hans Koh, Žak Demijer I drugim.

Gaudenz Badrutt,(elektronika, kompjuter)
započinje svoju karijeru kao pijanista, baveći se savremenom klasičnom muzikom. Poslednjih dvadeset godina nastupa na elektronici u poljima eksperimentalne i improvizovane muzike.
Pored aktulenih solo projekata, poznat je po svom radu u duu strøm, ali i kroz dua sa Jonasom Koherom, Hansom Kohom i triju Koher-Koh-Batru.
Elektronske uređaje i semplovanje uživo tretira instrumentalno, a njegov muziku karakterišu filigranski, minimalni nojzevi, dron kao i virtuozne strukture. Gaudenz je mahom okupiran radom na kompozicijama za elektroniku, zvučnim i video instalacijama. Sarađuje sa brojnim umetnicima, od kojih se izdvajaju: Kristof Kurcman, Kai Fagašinski, Morišige Jasumune, Ilja Belorukov, Stroter Inst.

U drugom delu koncerta, triju će se pridružiti novosadska pijanistkinja Marina Džukljev

Slobodan ulaz

Нема коментара:

Постави коментар