среда, 12. јун 2019.

Improstor #109 i CK13


Improstor i Ck13 Vas pozivaju na zajednički događaj, gde ćemo imati priliku da ugostimo dva internacionalna dua iz Švajcarske, Francuske i Kanade, izuzetno bogatih karijera na evropskoj i svetskoj free improv sceni.

1. set:
Jacques Demierre, zvučna poezija
Anouck Genthon, violina
(Švajcarska)

2. set:
Éric Normand, električni bas, objekti
Xavier Charles, klarinet
(Kanada/ Francuska)

Duo Demier / Genton je poetičan i muzikalan. Izvode komade pod uticajem evropske eksperimentalne zvučne poezije i vokalne i instrumentalne poetske touareg tradicije.
Ovde se i glas i violina oslanjanju na poetski izraz govora i na pevanu poeziju uz pratnju instrumenta anzad (touareg jednožičana gusla iz države Niger).
Zajedno kreiraju heterofonski zvuk glasa i žica, gde se glas i muzika intenzivno i jasno prepliću, gde zvukovi, udisaj, trenje, tišina, samoglasnici i suglasnici prate svoj put.

Éric Normand je improvizator, basista, projektant instrumenata, kompozitor, skladatelj, pevač i muzički producent. Kao improvizator razvio je lični prisutp sviranju na samoprojektovanoj električnoj bas gitari, a koja je karakteristična po ugrađenim mikrofonoma i objektima koja transponuju vribracije i feedback kreirajući elekrtični fluks.

Sa ovim setom uglavnom svira u duo formacijima sa muzičarima kao što su Jim Denley, Philippe Lauzier, Xavier Charles, Pierre-Yves Marte, Magda Mayasi i Martin Tétreault.

Xavier Charles je klarinetista čije se delo prostire se od nojza do elektro akustike i zvučne poezije. Sarađivao je sa brojnim muzičarima kao što su Martin Tetrault, The Ex, Ingar Zach, Pierre Berthet, Axel Dörner, Ivar Grideland, John Butcher, Jacques Di Donato, Frédéric Le Junter, Otomo Yoshihide, Getachew Mekuria, Christian Wallumrod, Emmanuelle Pellegrini, Lionel Marchetti, Jean-Philippe Gross, Michel Doneda i Frédéric Blondy.

*dolazak Žaka Demiera i Anuk Genton su omogućili: Pro Helvetia, Republique et Canton de Genéve i Swiss Music Export.

Ulaz: 300 RSD

Нема коментара:

Постави коментар