среда, 25. септембар 2019.

Improstor #110 - Timothée Quost

Improstor #110
27.9.2019. 21h
Izba 
Timothée Quost je trubač, improvizator i kompozitor. Njegova sfera interesovanja se kreće po obodima različitih muzičkih praksi. Prvo je stekao klasično obrazovanje, zatim je izučavao džez na kom je stekao zvanje mastera na pariskom Konzervatorijumu. Sarađivao je sa: Joachim Kuhn, Olivier Py, Riccardo del Fra i dr.
Ubrzo se zainteresovao za slobodnu improvizaciju, razvivši lični pristup instrumentu, tako što mu je intenzivirao zvuk različitim pojačivačima. Razvijao je svoj pristup unutar sastava: The duo Astragales, ESCARGOT, the QUAN trio.
Svoj prvi samostalni album je snimio u Kopenhagenu.  U tom periodu je sarađivao sa muzičarima kao što su: Lotte Anker, Michael Zerang i Barry Guy. Tokom evropske turneje na kojoj je promovisao album, svirao je sa: Michael Doneda, Jean-Luc Guionnet, Stepan Janousek, Jan Jirucha i Jaka Berger.
Uz svoje instrumentalističke aktivnosti, napisao je i sopstvene kompozicije. Komponovao je za QUOSTET sextet, the OCTOPULSE ili Mattehorn project cycle. Osnovao je the LIKEN orkestar sa dirigentom Léo Margue.

Нема коментара:

Постави коментар