уторак, 9. октобар 2018.

IMPROSTOR #104

Improstor #104 

Tijana Stanković, violina i glas
Ervin Malina, kontrabas

11.10.2018. 20:30h
Bunker Izbe
Ulaz: 200 RSD


Tijana Stankovic (1984) je violinistkinja i vokalistkinja iz Subotice. Nakon studiranja u Novom Sadu se seli u Budimpeštu gde postaje deo rastuće impro scene. 
Članica je Hiperion Ansambla (Hyperion Ensemble INT), Túl a Tiszán Innen Ensemble kao i Identity’s Dream Quartet Silarda Mezeija; aktivna je i u duu sa slovačkim saksofonistom Toth Miroslavom, kao i u ansamblu Argo - rebetiko / free improv projektu iz Budimpešte; Tijana je deo a kapela terceta Rođenice iz Srbije. 
Sarađuje sa mnogim muzičarima i kompozitorima, između ostalog, Mezei Szilárd, Márkos Albert, Iancu Dumitrescu, Ana-Maria Avram, Nikolaus Gerszewski, Sőrés Zsolt (Ahad), Ivan Čkonjević i mnogim drugim.
U pripremi je prvi solistički album za izdavačku kuću LOM iz Bratislave, Slovačke.
Njeno polje istraživanja uključuje vokalnu i instrumentalnu muziku Balkana, etnokoreologiju, primenjenu muziku i slobodnu improvizaciju.

Ervin Malina je jedan od najaktivnijih kontrabasista u Novom Sadu posebno na polju improvizovane i jazz muzike.
Studirao je kontrabas na Akademiju umetnosti u Novom Sadu.
Njegova sposobnost za transformaciju i identifikovanje sa raznim muzičkim žanrovima omogućila mu je saradnju sa velikim brojem muzičkih sastava. 
Sarađuje sa Vojvođanskim simfoničarima i raznim kamernim orkestrima (Novosadski kamerni orkestar, Orfelin.). Takođe je član mnogih sastava sa kojima je ostvario mnoga CD izdanja i nastupe u zemlji i inostranstvu: Majamisty trio, Earth Wheel Sky Band, Serboplov, Mezei Szilárd Trio, kvartet. OSSA quartet, MAKUZ ansambl(HU).
Aktivan je i u slovačkim, mađarskim i srpskim folklornim ansamblima, sa kojima ima razna CD izdanja i nastupa u zemlji i inostranstvu...
Sarađuje i sa Jozefom Nađom, A. Dujinom, B. Kovačem, SNP, Novosdaskim pozorištem, sa kojima je nastupao na raznim festivalima u Srbiji, Nemačkoj, Mađarskoj, Austriji, Slovačkoj, Češkoj, Poljskoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Rumuniji, Ukrajini, Norveškoj, Japanu.

Нема коментара:

Постави коментар